Senior Product Designer

Solliciteer nu

Senior Product Designer

Krachtige design systems ontwikkelen die de digitale ervaring van onze klanten transformeert

Full-time · Rotterdam en Amsterdam

We zoeken een ervaren ontwerper die krachtige en visueel verbluffende design systems ontwikkelt waarmee we de digitale ervaring van onze klanten transformeren. In deze rol stuur je het ontwerp van producten en diensten aan, waarbij het design system fungeert als instrumentele en strategische tool. Je hebt een systemische benadering van het creëren van digitale diensten en producten waarbij de nadruk ligt op het integreren van herbruikbare componenten, schaalbaarheid en gebruikersgerichtheid om consistentie en toekomstige groei te waarborgen. 

Jouw verantwoordelijkheden 

 • Je staat aan het roer van de creatie en implementatie van design systems die aansluiten bij context, klant en doelgroep. 

 • Je stelt ontwerprichtlijnen, best practises en standaarden vast en handhaaft deze om consistentie en kwaliteit te behouden. 

 • Je creëert en beheert design tokens om de efficiëntie van het werk en de samenwerking binnen het team te verbeteren. 

 • Het evalueren van het systeem is een continu proces, waarbij je het systeem verfijnt om het te laten voldoen aan evoluerende gebruikersvereisten en technologische ontwikkelingen. 

 • Zowel binnen Fabrique als bij de klant ben je pleitbezorger en promoot je methodologieën, tools en cultuur om deze manier van werken te verankeren in de organisatie. 

Wie we zoeken 

 • We zoeken een ontwerpexpert met een sterk portfolio dat jouw vaardigheden en ervaring aantoont in het ontwikkelen van grootschalige design systems. Je hebt minimaal 5 jaar relevante ervaring, vooral in het creëren en evolueren van design systems voor complexe contexten. 

 • Je ben thuis in merk en identiteit, en je kunt effectief ontwerpbeslissingen nemen op basis van merkrichtlijnen.

 • Je hebt een diepgaand begrip van automatiseringstools, ontwerp-tokenstructuur, en hun integratie in ontwerpworkflows. Uitstekende communicatie- en samenwerkingsvaardigheden zijn essentieel, en je bent in staat om effectief te communiceren met diverse teams en belanghebbenden. Ook ben je als strategische denker bekwaam in het vertalen van zakelijke behoeften naar creatieve ontwerpoplossingen. 

 • Je bent bedreven in het ontwikkelen van design systems die herbruikbare componenten, schaalbaarheid, en gebruikersgerichte standaarden benadrukken. Je hebt het vermogen om complexiteit te vereenvoudigen en tegelijkertijd een sterke merkidentiteit te behouden. 

 • Je hebt oog voor detail en je maakt esthetische en goed doordachte ontwerpen.

Wat staat daar tegenover? 

 • Een flexibele werkplek in onze studio in het centrum van Rotterdam en Amsterdam. We vinden het fijn als je regelmatig op de studio te vinden bent en ook thuiswerken is mogelijk.

 • Een heerlijke en variërende lunch, stoelmassages, borrels en uitjes. 

 • Een competitief marktconform salaris, 25 vakantiedagen en melden we je aan voor pensioen. Je krijgt een laptop met software en tools om je werk goed te kunnen doen.  

Onze ontwerp-ethos 

Bij Fabrique geloven we in het nemen van risico's, het uitdagen van de status quo en het omarmen van het onconventionele. Creativiteit is deel van onze identiteit, waarbij alternatieve perspectieven worden aangemoedigd en gevierd. We begrijpen dat creativiteit geen lineair proces is; we geven nieuwe ideeën de tijd en ruimte om op het juiste tempo te kunnen evolueren. We zoeken verstoring en frictie actief op en zien het als een kans om los te breken van conventies, te innoveren en nieuwe mogelijkheden te creëren. En ja, we durven te falen, omdat we weten dat falen niet het einde is maar juist een begin van iets nieuws kan betekenen. 

Solliciteer

Enthousiast? Laat het ons weten!