UX designer

Solliciteer nu

UX Designer

We zoeken een UX Designer die altijd gaat voor de ultieme user experience en klanten weet te verrassen!

Full-time / Part-time · Rotterdam

Vernieuwen. Het verschil maken. Bij Fabrique maken we werk van betekenis. Voor onszelf, voor de klant en als het kan ook voor de maatschappij. Wat neem jij mee om dat mogelijk te maken?

Wat doet een UX Designer bij Fabrique?

Jij denkt en droomt digitaal! En werkt graag in een team aan diverse interactieve projecten voor verschillende klanten. Je vertaalt inzichten en business doelstelling naar creatieve concepten. Jouw nieuwsgierigheid, analytische blik en abstractievermogen zorgen ervoor dat je op zoek gaat naar ‘de vraag achter de vraag’ van onze klanten.

Je krijgt energie van het leiden van workshops. Je hebt ervaring met design- en user research en zet deze inzichten in bij het ontwerpen van wireframes en klikbare prototypes. Of het nu gaat om een innovatief VR-concept voor eenzame ouderen, de vernieuwde app van HEMA of het interface design van de slimme content tool Smartocto. Je vindt het leuk om je werk professioneel en overtuigend te presenteren en klanten te overtuigen. Je bent een echte expert op het gebied van user experience design en service design.

Je bent een teamplayer en bent gewend om nauw samen te werken met visueel ontwerpers, developers, projectmanagers en klanten. Je kan zelfstandig werken als UX’er in een project en de kar trekken. Door jouw nieuwsgierigheid volg je ontwikkelingen op de voet en weet je collega’s en klanten te inspireren.

Wat heb je nodig?

  • Je hebt een HBO of WO-opleiding of achtergrond waarin je hebt geleerd om research te doen, projectmatig te werken en presenteren (en vindt dit ook leuk!).
  • Minimaal 3 jaar werkervaring als UX Designer, interactie ontwerper of service designer.
  • Je hebt een brede ervaring en ontwikkelt net zo makkelijk een app als de ervaring van een zorgverlener.
  • Je bent communicatief vaardig en hebt een goed inlevingsvermogen zowel richting de klant als gebruiker
  • Je bent bekend met Agile of scrum en samenwerken in multidisciplinaire teams.
  • Goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands en het Engels, je hebt een gevoel voor taal zowel in woord als geschrift.

Wat staat daar tegenover?

  • Uiteraard ontvang je salaris, heb je 24 vakantiedagen en melden we je aan voor onze pensioenregeling. Je krijgt een laptop met alle software en tools om je werk goed te kunnen doen.
  • Iedere vraag is anders. Zo ook ieder proces. Van scrum, Lean Startup tot Design Sprints. Bij ons leer je hoe het moet, of we zorgen dat je er nog beter in wordt.
  • Twee weken research tijd per jaar. Los van Fabrique projecten en helemaal naar eigen enthousiasme in te vullen.
  • Flexibele werkplek in onze inspirerende studio in het centrum van Rotterdam. 

Solliciteer

Enthousiast? We zien uit naar jouw sollicitatie!

Wil je eerst meer lezen over werken bij Fabrique? Lees dan nu het interview met UX Designer Sasja, Creative director Hans of Tech lead Marko.